Verkeerde emoties?

Denken dat emoties verkeerd zijn

Denk jij eigenlijk ook altijd dat sommige emoties verkeerd of slecht zijn? Dat je bijvoorbeeld niet boos, jaloers of verdrietig mag zijn? En stop je daarom je gevoel steeds maar weg?

En merk je dan ook dat je gevoel er op andere momenten drie keer zo hard uit komt? Dat je super boos wordt, terwijl er weinig aan de hand is. En dat je dan nog bozer wordt op jezelf omdat het voelt alsof je jezelf niet onder controle hebt?

Dankzij mijn burn-out heb ik geleerd dat er geen verkeerde emoties bestaan! Hoe ik me voel zegt namelijk niks over of ik een goed of slecht persoon ben. Hoe ik me voel geeft me alleen informatie over wat er in mij afspeelt. Het vertelt me hoe het me gaat en wat belangrijk is. 

Het is één van de redenen (ik vind het namelijk ook super interessant) waarom ik probeer te voelen wat ik voel. Ik ben oprecht nieuwsgierig naar mijn emoties en wat ze me proberen te vertellen. 

Als je het mij vraagt is het niet jouw taak om je gevoelens te onderdrukken. Integendeel. Het is je verantwoordelijkheid om met je gevoelens aan de slag te gaan. Zodat je ontdekt waarom je iets voelt en wat wel (en niet) voor je werkt.

Denk jij ook dat emoties verkeerd zijn? Of laat je ze juist toe? Laat met me hieronder weten, ik ben heel erg benieuwd!

Fijne zondag 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen