Waarom creativiteit minder wordt bij stress

Waarom creativiteit minder wordt bij stress

De laatste tijd krijg ik idee na idee en - hoewel ik weet dat ik niet overal iets mee kan gaan doen - geniet ik van alle creativiteit. 

Waarom? Het is een teken dat ik lekker in mijn vel zit en dat mijn energie stroomt! Dat gebeurt vaak pas als ik even afstand neem en veel buiten ben. 

Voor en tijdens dat ik in een burn-out zat voelde ik me allesbehalve creatief. Ik had bijvoorbeeld al moeite om te kiezen wat ik die avond ging eten.... Laat staan dat er ook nog maar iets uit mijn handen kwam. Allemaal signalen van stress. 

Helaas spreek ik veel mensen die niet serieus genomen worden in hun klachten. Door hun manager en soms zelf ook door de bedrijfsarts. Ik heb zelf meegemaakt dat toen in aangaf mijn motivatie voor het werk verloren te hebben, mijn leidinggevende zei: ja, dat hebben we allemaal wel eens.. 

Dit in plaats van het op te pakken als signaal dat er meer aan de hand was. 

Heb jij dat ook? Dat je je motivatie minder is voor werk? Dat je lijf signalen geeft maar dat je niet zo goed weet wat je ermee moet? 

Of dat je misschien ander werk wilt zoeken, maar niet durft of weet wat je mogelijkheden zijn? Dit is de tijd om jezelf EN jouw (werk)geluk serieus te nemen. 

Samen met een mijn team van coaches kijk ik graag met je mee. Samen zorgen we dat je straks weer duurzaam inzetbaar bent en jouw echte waarde gaat geven aan jezelf, je omgeving en de wereld✨ 

https://kirstennelis.nl/contact

Over de schrijver
Reactie plaatsen