Waarom rouwen belangrijk is

Ik zie rouwen als huilen over iets waar je geen invloed op hebt (gehad). Gebeurtenissen in jouw leven buiten jouw invloed om. Zoals je relatie die stukloopt, ontslagen worden of het verliezen van een dierbare.

Een rouwproces is een proces van aanpassing. Ieder mens is anders, net zoals ieders rouwproces. De een huilt veel, terwijl een ander (bijna) niet huilt. De een gaat hard werken of veel sporten, terwijl een ander alleen maar op de bank of op bed wil liggen. Het één is niet beter dan het ander. Het gaat erom dat jij je uit op een manier die bij je past. Zodat jij emoties kunt verwerken die je voelt en op een gegeven moment ook verder kunt.

Verder gaan betekent niet dat je niet meer rouwt of dat je verdriet voorbij is. Dat je een persoon of gebeurtenis bent vergeten. Het betekent dat je - ondanks al het verdriet - weer open staat.

Open voor nieuwe mensen, nieuwe relaties en nieuwe ervaringen.

Is er in jouw leven onlangs iets verdrietigs gebeurd? Weet dan dat je altijd hulp mag vragen. Dat er altijd iemand voor je klaar staat die je kan helpen om stapje voor stapje verder te gaan. Heb jij behoefte aan zo iemand? Weet dan dat ik met een team van coaches door heel Nederland voor je klaar sta en dat we je heel graag helpen.

Je vindt ons via de link hieronder.

https://kirstennelis.nl/burnout-coaches-nederland/

Over de schrijver
Reactie plaatsen