Waarom veel mensen vaker vastlopen
24 april 2024 

Waarom veel mensen vaker vastlopen

Het overkomt je voor de tweede keer: een rits aan burn-out klachten waardoor je niet goed meer kunt functioneren. Je voelt je niet gelukkig in de zoveelste baan. Of telkens opnieuw loop je vast in relaties.

Wat ik vaak zie, is dat mensen een stukje van hun 'probleem' oplossen, maar niet kijken naar het gehele plaatje. Dat kleine stukje is vaak net genoeg om weer verder te kunnen, maar uiteindelijk lopen ze toch weer vast.

Veertien jaar geleden maakte ik dezelfde fout. Ik raakte overwerkt en kon niet meer verder. Het werd me allemaal te veel en het voelde alsof ik ten onder ging aan mijn eigen succes.

Na drie weken thuis, vertrok ik voor vier weken naar Bali. Mijn lichaam laadde op en ik voelde me fysiek iets beter. Maar verder was er niets veranderd. Sterker nog, ik had geen idee dat ik een beginnende burn-out had en dat het opladen van mijn energie slechts één puzzelstukje was van mijn herstelproces.

Vol goede moed keerde ik na zeven weken rust, reinheid en regelmaat terug naar kantoor. Maar het liep anders dan gepland: op dat moment brak mijn veerkracht echt. Ik kon mijn gedachten niet meer formuleren, kon niet meer begrijpen wat er gezegd werd, kreeg hevige hoofdpijn en was intens moe. Ik kreeg een soort black-out en kan me niet eens meer herinneren hoe ik thuis ben gekomen. Vanaf dat moment sliep ik wekenlang 15 uur per dag. 😱😴

Gedurende de jaren van mijn herstel moest ik zelf het wiel uitvinden. Ik zocht allerlei vormen van hulp, maar niemand bracht ooit het gehele plaatje in kaart. Want pas wanneer je naar het complete plaatje kijkt, kun je de ontbrekende stukjes vinden.

Fysieke ontspanning is belangrijk, maar niet genoeg als je een berg onverwerkte emoties met je meedraagt.

Het doorbreken van patronen is prachtig, maar als je blijft werken op een plek waar je innerlijk aan kapot gaat, zal het niet voldoende zijn.

Misschien heb je in jouw leven 'niet zoveel' meegemaakt, maar als je niet kijkt naar het geheel (je familie-geschiedenis), laat je een belangrijke sleutel liggen.

Het weten met je hoofd is geweldig, maar het 'probleem' ligt vaak in de zwakke verbinding met je lichaam en intuïtie.

Herkenbaar? Ik kan iig nog wel even zo doorgaan.

Dit is waarom ik in mijn 1 op 1 coaching altijd naar het hele plaatje kijk. Vanaf 2014 ben ik opgeleid om integraal te kijken. Naar jou als mens aan de binnen én buitenkant, naar jouw relaties en naar het systeem waar je je in bevindt (de context).

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Stuur me een berichtje via https://kirstennelis.nl/contact/

Over de schrijver
Reactie plaatsen