Wat je denkt, dat ben je zelf

Wist jij dat we met zijn allen heel vaak oordelen over elkaars gedrag? We vinden het niet fijn wanneer anderen ons gedrag of keuzes veroordelen, maar eigenlijk doen we het allemaal.

Over anderen oordelen maakt je geen slecht persoon, maar het is wel iets om bij stil te staan. Want wanneer je over iemand oordeelt, definieer je eigenlijk jezelf. 

Waarom je denkt wat je denkt is zo makkelijk nog niet te achterhalen. Daarvoor moet je stoppen met kijken naar wat, hoe en waarom anderen doen wat ze doen en starten met binnen in jezelf kijken.

Je kunt je mening geven, maar hiermee ga je die ander niet begrijpen en zeker niet helpen.

Wanneer we oordelen, willen we eigenlijk alleen maar laten zien wat wij doen en hoe we denken. 

De verschillen in onze levens, de andere keuzes die we maken en een andere aanpak is niet per definitie iets negatiefs. Tenminste, zo zie ik ze niet. Ik zie het juist als iets dat ons helpt om onze geest te openen. 

Als ik je een advies mag geven? Geef jouw mening en laat de ander in zijn of haar waarde! Realiseer je dat jouw perspectief niet het enige goede is. Of doe het innerlijk werk. Vaak vinden we iets van iemand wat we onszelf niet toestaan. 

Vond je dit interessant en wil je je meer bewust worden van jezelf en jouw manier van denken? Stuur me dan eens een berichtje via contact@kirsten.nelis.nl of kijk op de link hieronder. Ik en mijn team van coaches denken graag mee!

https://kirstennelis.nl/contact-burnout-coaches/

Over de schrijver
Reactie plaatsen