Werk-Privé balans

Even snel lunchen achter jouw laptop?

Lukt het jou om werk en privé goed in balans houden? En hoe ervaar je de rol van jouw leidinggevende daarbij? Uit het onderzoek van Kantar (sept 2018) blijkt dat maar ongeveer de helft van de werknemers in Nederland hulp ervaart van hun om deze balans daadwerkelijk te bewaken.

Echter driekwart van de werkgevers denkt dat zij hun werknemers hierbij helpen. Oeps… Hier zit dus een hiaat. Zo geeft bijna de helft van de leidinggevende in het onderzoek aan dat zij regelmatig aan hun werknemers vragen of zij hun werk goed kunnen combineren met hun gezins-/privéleven. Dit is natuurlijk een ontzettend suggestieve vraag, waarop mensen helaas vaak sociaal wenselijk antwoorden… Hierin wat mij betreft: geen woorden maar daden.

En als jij leidinggevende bent, vraag jij jouw medewerkers wel eens of ze genoeg vrije tijd hebben? En hoe doe je dit zelf? De voorbeeldrol wordt wel eens onderschat leert mijn ervaring. Voor je het weet is het namelijk normaal om te lunchen achter de computer. Food for thought 😉

Wil jij jouw werk-privé balans weer on track krijgen? Merk je dat de energie een beetje uit het werk is geraakt? Doe dan mee met het Recharge Your Battery programma. Klik voor meer informatie op de button hier onder.

Over de schrijver
Reactie plaatsen