Zeg eens wat vaker nee

Laatst sprak ik iemand die vroeg of je ook een burn-out kunt krijgen wanneer je gelukkig bent met je werk. Goede vraag en ik krijg deze best wel vaak. 

Je denkt misschien dat je geen burn-out krijgt als je je werk leuk vindt, maar helaas moet ik je teleurstellen. Het kan namelijk wel! 

Want heb jij een leuke baan, maar ben je regelmatig moe? Dan ga je waarschijnlijk te vaak over jouw grenzen heen. Hierdoor raakt je batterij leeg en komt die burn-out toch akelig dichtbij. 

Soms heeft een burn-out zelfs helemaal niets met je werk te maken. Waar het om gaat en wat vooral belangrijk is, is de manier waarop je de dingen doet. Dat je bijvoorbeeld beter voor jezelf gaat zorgen. Dat doe je door vaker nee te zeggen. 

Tegen anderen én tegen jezelf. Door nee te zeggen tegen een ander zeg je ja tegen jezelf en laad je jouw batterij weer op. En dat is wat je wilt, nietwaar? 

Ik gun het jou enorm om vol energie door het leven te gaan. De grote vraag is: gun jij het jezelf ook? 

Liefs, Kirsten 

PS. Wil je leren hoe je ja zegt tegen jezelf? Stuur me dan een berichtje via de link hieronder.  Ik en mijn team van coaches kijken graag met je mee. Samen zorgen we dat je straks weer duurzaam inzetbaar bent en jouw echte waarde gaat geven aan jezelf, je omgeving en de wereld.

https://kirstennelis.nl/contact/

Over de schrijver
Reactie plaatsen