Zelfliefde

Je bent goed zoals je bent. 

Het draagt bij aan jouw gezonde innerlijk. Jij bent namelijk wie je bent. Je bent geboren zoals je bent geboren, zonder dat je daar ook maar enige invloed op hebt gehad. 

Jij bent dus wie en wat je bent. Dat is zoals het is. Je kunt je er wel tegen verzetten – en geloof me als ik zeg dat je niet de enige bent die dat doet – maar het verandert niets aan die realiteit. 

Misschien een vreemde vergelijking, maar een perenboom vindt zichzelf toch ook niet minder omdat hij geen appels kan maken? 

Jij zou jezelf dus ook niet onderuit moeten halen omdat je bent wie je bent. Door jezelf steeds weer onderuit te halen. maak je je leven een beetje minder. Minder goed, minder leuk of minder positief. En dat is niet nodig. Je ben namelijk goed genoeg. Meer dan goed genoeg zelfs. 

Leren accepteren wat er is - jij dus - is wat je mag gaan doen. Accepteer jezelf, maar ook jouw verleden, zwakke plekken, donkere gedachten en pijnpunten. Accepteer jouw lichaam, je relaties en voorkeuren. Accepteer wat er is en wees wie je bent. 

En onthoud: je mag veranderen als je dat wilt. Maar het moet niet! 

Wil jij hier graag eens over praten met een ervaringsdeskundige? Stuur me dan een berichtje via de link hieronder . Dan kijken we samen waar jij behoefte aan hebt en wie jou zou kunnen begeleiden!

https://kirstennelis.nl/contact/

Over de schrijver
Reactie plaatsen