Zorg jij goed voor jezelf?
25 december 2020 

Zorg jij goed voor jezelf?

Zorg jij in drukke tijden minder goed voor jezelf?

Heb je meer trek als je harder of meer werkt en kun je maar niet stillen met voedende voeding?

Het kan zomaar zijn dat je zonder dat je het door hebt meer koffie of cola bent gaan drinken? En dat je ongemerkt ’s avonds steeds minder zin hebt om te koken en vaker een snelle hap maakt in plaats van een volwaardige maaltijd?

Het is niet zo gek dat wanneer je stress ervaart, je meer energie nodig hebt. Je hersenen gebruiken namelijk zo’n 500 calorieën per dag. Dat is 25% van het aantal calorieën wat vrouwen per dag verbranden en 20% voor mannen.

Wanneer je stress hebt, gaat ook nog eens je spijsvertering op een lager pitje. Voedingsstoffen worden minder goed opgenomen. Nóg een reden om te zorgen dat wát je in je mond stopt, gezond is.

Ik geloof dat het het allerbelangrijkste is dat je luistert naar JOUW lichaam. Want wat voor de een wel werkt, werkt voor de ander misschien totaal niet. Feit blijft dat we allemaal bepaalde voedingsstoffen nodig hebben. Het is daarom des te belangrijker om goed voor jezelf te zorgen in tijden van stress.

Naast voeding is het natuurlijk ook cruciaal is om te leren omgaan met stress. Anders kan je ‘gezond’ eten wat je wilt, maar met stress als energielek heeft het een stuk minder effect.

Heb je hulp nodig in leren omgaan met stress? Stuur me dan een berichtje, we kijken graag met je mee!

Of kijk hiervoor een speciale masterclass: https://checkout.kirstennelis.nl/checkout/masterclass-hormonen

Over de schrijver
Reactie plaatsen