Zorgt overwerken voor chronische stress?
11 oktober 2021 

Zorgt overwerken voor chronische stress?

In onze maatschappij is overwerken steeds normaler geworden. Werk jij ook regelmatig meer dan je eigenlijk zou willen? Dan is de kans groot dat je hierdoor een hoop extra stress ervaart. Het idee hebben dat je geen keuze hebt, is een stressgever die vaak nog onderschat wordt.

In Nederland besteden we gelukkig al veel meer aandacht aan onze fysieke toestand, maar het mentale aspect wordt nog wel eens vergeten. Terwijl je bij stress juist goed voor jouw mentale gezondheid moet zorgen.

Er is wel een verschil tussen gezonde stress en ongezonde stress. Geef je bijvoorbeeld een presentatie, dan ervaar je ook stress. Deze stress heeft geen nadelige gevolgen omdat het maar van korte duur is en er vooral voor zorgt dat je meer alert bent.

Chronische stress is ongezond en kan een hoop problemen met zich meebrengen.

Het is zelfs aangetoond dat mensen die continu stress ervaren minder lang leven. Het is slecht voor jouw mentale gezondheid en kan zelfs leiden tot een burn-out. Je kunt je slechter concentreren. slaapt slechter en kan last krijgen van hoofdpijn, buikpijn of andere vage klachten.

Heb jij last van een burn-out? Of denk je dat je tegen een burn-out aanloopt? Dan is het verstandig om hulp in te schakelen van een professionele coach die je weer op weg kan helpen.

Heb je ondersteuning nodig, stuur me dan een bericht via de link hieronder. Je kan op de hulp van mij en mijn team door heel Nederland rekenen. Het resultaat van de 1-op-1 coaching zorgt voor een leven lang plezier!

https://kirstennelis.nl/burnout-coaches-nederland/

Over de schrijver
Reactie plaatsen