Blijf je DRUK of kies je voor RUST?
28 augustus 2018 

Blijf je DRUK of kies je voor RUST?

Ga jij op de automatische piloot?

In de periode voordat ik overspannen raakte, stroomde het aan alle kanten over. Klanten waar een hele bak ellende omhoog kwam, collega’s die uit dienst gingen, te weinig mensen om de teams goed te bezetten. En de mensen uit mijn teams hadden het ogenschijnlijk nog drukker dan ik ?

Voor mijn gevoel had ik geen keuze dan door te gaan. ‘Zij hadden het namelijk nog drukker dan ik, dus moet ik het oplossen’. ‘De klant zit te wachten op ons dus het moet af’. En ook ‘straks beginnen de andere klanten weer dus we moeten even doorwerken zodat het af is’. En mijn favoriet ‘straks heb ik vakantie, dus nog even volhouden’ ?

Je ziet het al: een gebed zonder einde waarbij ik me veeeeeeel te verantwoordelijk voelde voor ALLES. Ik kon letterlijk niet meer zien dat ik een andere keuze had dan door te gaan. Maar tegelijk, door de stress, kwam er ook steeds minder uit mijn vingers. Mijn brein stopte op een gegeven moment met functioneren. Ik zag de oplossing niet meer en ook routinematige dingen kostten veel meer moeite.. ?

Als ik toen had geweten wat ik nu weet, had ik veel eerder aan de bel getrokken. Had ik veel eerder kunnen en MOETEN stoppen. Maar ik wist niet wat de signalen zijn. En ik kon niet meer helder denken. Is dit herkenbaar voor jou? Kom dan nu in actie en voorkom dat je (verder) over die rand gaat. Het kan namelijk jaren duren om volledig te herstellen van een zware burn-out. En dit gun ik niemand. Vooral omdat het voorkomen kan worden ?

Wacht dus niet langer, elke dag is er eentje teveel. En dit meen ik serieus! Kom vandaag in actie en neem een eerste stap. Want: wat heb je te verliezen? Het kan eigenlijk alleen maar beter worden!  ?

Schrijf je in voor het Stop de Stress programma en krijg weer beheer over je hoofd en lijf. Krijg je concentratie en focus weer terug. En vooral je welverdiende goede nachtrust ??

Schrijf je nu in en maak nog gebruik van mijn supper toffe korting van maar liefst 120 euro!! Vanaf later in het jaar is mijn Stop de Stress programma nog steeds verkrijgbaar alleen vanaf dan voor de normale prijs €199,-. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen