Burn-out voor zwakke mensen?

Een burn-out is dat niet voor zwakke mensen?

Het is een vraag die mensen me vaak stellen. Ik snap de gedachte. Maar het is juist het tegenovergestelde.

Ik zeg altijd: ‘Een burn-out is voor sterke mensen die door blijven gaan omdat ze meer willen bereiken. Sterk zijn is natuurlijk goed. Maar je sterker voordoen dan je bent, is de doorgeschoten variant. Een valkuil waarbij je telkens over je eigen grenzen gaat. En eentje die leidt tot een burn-out.

Kijk eens terug hoe sterk je geweest bent? Waar je je sterker gehouden hebt dan je bent? Hoeveel kracht dat heeft gekost?

Ofwel: hoeveel je over jouw eigen grenzen gegaan bent?

Probeer dus goed naar jezelf te blijven kijken en 100% eerlijk te zijn. Dat is een eerste stap. Daarna kan ik me helemaal voorstellen dat je geen idee hebt ‘hoe dan wel’. En daar kan ik je mee helpen.

Wil je meer weten? Kijk hier verder.

Als je vragen hebt, let me know. Ik beantwoord met liefde jouw vragen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen