Doorbreken van patronen

Berichten zoals deze van Miranda maken me zo blij:

“Ik heb een online programma bij je gevolgd en heb daar veel uitgehaald, heel zinvol! Wat ik merk is dat er veel tijd nodig is om oude patronen te doorbreken en nieuwe aan te leren!”

Weet je waarom dit bericht me zo dierbaar is? Omdat het laat zien dat een periode van stress en burn-out achter je laten een proces is. Een commitment voor de lange termijn.

Er is geen quick fix, die je eventjes uit alle misère haalt. We zijn geen machines die gerepareerd kunnen worden. Het is als naar de sportschool gaan, het heeft aandacht en herhaling nodig.

Goed voor jezelf zorgen, zowel lichamelijk als geestelijk, gaat stapje voor stapje. Zeker als je in de twintig, dertig, veertig en vijftig bent. Want hoe langer je al op deze planeet rondloopt, hoe meer vastgeroeste patronen je jezelf onbewust hebt aangeleerd.

Ben je altijd degene die zich schikt naar anderen? Laat je vaak over je grenzen heengaan?

Maar ook:

Kijk je tot laat Netflix in bed om te ‘ontspannen’? Of zit je de hele dag op je telefoon om niets te missen maar word je er eigenlijk ongelukkig van omdat je alle mooie accounts ziet langskomen?

Het zijn allemaal dingen die te doorbreken zijn, als je jezelf de kans gunt.
Die kans wil ik je geven. De kans om bewust te kiezen voor JOU. Om nu te starten met leven op jouw eigen voorwaarden. Te gaan van spanning naar ontspanning. Van overleven naar leven. Ik ben er voor je op iedere stap van je reis.

Ga je mee? Je bent het waard.

Lees hier meer.

Over de schrijver
Reactie plaatsen