Een kind van je ouders, of je het wilt of niet

Een kind van je ouders, of je het wilt of niet

Groeien door ervaring

Iedereen is een kind van zijn ouders. Klinkt misschien als een open deur, maar het gaat wat dieper dan je misschien in eerste instantie denkt ;).

De manier waarop jouw ouders je hebben grootgebracht is voor jou de waarheid. Het is dan ook logisch dat jij bepaalde manieren en gedragingen van jouw ouders hebt overgenomen. Bijvoorbeeld de manier waarop je omgaat met emoties.

Waren jouw ouders goed in het ontvangen van emoties? Stonden ze ervoor open of klapten ze juist dicht en waren ze geen praters.

Veel mensen kijken hier pas naar wanneer ze zelf kinderen krijgen. Omdat zij meekrijgen wat jij ze meegeeft. Begrijpelijk. Maar hoe fijn is het voor jezelf als je hier al eerder mee aan
de slag gaat?

Stel jezelf daarom eens de vraag: ‘Wat heb ik meegekregen van vroeger? Hoe ga ik met emoties om en waarom doe ik dat?’

Ook wil ik je vragen om verder te kijken dan het moment. Laat je gevoelens de ruimte zodat jouw emoties kunnen stromen. Probeer te ontvangen wat er is. Ruimte geven, zorgt
voor meer lucht.

Wat mij betreft is dit een van de belangrijkste dingen om uit je overspannenheid of burn-out te komen. Om je weer licht en happy te kunnen voelen.

Kan jij hier hulp bij gebruiken? Goed nieuws!  Meld je dan aan voor het programma Recharge your battery via de link hieronder. Met dit programma krijg je alle tools in handen voor meer energie. Leer je het zelf te kunnen en weet je wanneer je welke techniek kunt toepassen voor ontspannen.

recharge your battery programma

Over de schrijver
Reactie plaatsen