Gelukkig met je werk en toch een burn-out
06 juli 2020 

Gelukkig met je werk en toch een burn-out

Het kan wel

Laatst sprak ik iemand die me vroeg of je een burn-out kunt krijgen wanneer je gelukkig bent met je werk. Je denkt misschien dat dit niet kan, maar helaas moet ik je teleurstellen. Het kan dus wel! Want heb jij een leuke baan, maar ben je toch vaak moe? Dan ga je waarschijnlijk net te vaak over jouw grenzen heen waardoor je batterij leeg raakt en die burn-out toch akelig dichtbij komt. En soms heeft een burn-out zelfs helemaal niets met je werk te maken. 

Je wil een burn-out natuurlijk zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Alleen hoe je dat precies? Het kan helpen om wat vaker stil te staan bij wat je doet. Waar krijg je energie van? Maar ook: welke activiteiten kosten energie? Zet dat eens bij elkaar en probeer daarna wat vaker nee te zeggen tegen dit soort dingen. 

Het is belangrijk om beter voor jezelf te gaan zorgen. En dat doe je door vaker nee te zeggen tegen anderen. Hiermee zeg je namelijk ja tegen jezelf en laad je jouw batterij weer op. Het vermindert de kans op een burn-out en dat is wat je wilt, toch? Ik gun het jou enorm om vol energie door het leven te gaan. De grote vraag is: gun jij het jezelf ook? 

Hier vind je meer informatie.

Over de schrijver
Reactie plaatsen