Goed zijn in je werk

Constante staat van onrust

  • Voel jij je wel eens onrustig?
  • Ervaar je wel eens een gevoel van gejaagdheid?
  • Zijn deze gevoelens constant aanwezig?

Vraag jezelf dan eens af: Is dit stress of proberen mijn lijf en mijn ziel me iets te vertellen?

Zelf ervaar ik vaak onrust wanneer ik teveel van mezelf vraag. Wanneer ik bijvoorbeeld mijn ideeën oppot en niet meteen uitvoer. Op zo’n moment begint er iets aan mij te knagen en ervaar ik een zwaar en onrustig gevoel.

Het resultaat van dat gevoel is een enorme opbouwende spanning in mijn lichaam, waardoor er niks meer uit mijn handen komt. Dat komt omdat mijn hoofd op zo’n moment stopt met nadenken en mijn stress-systeem ‘aan’ staat.

Dat stress-systeem neemt alles over. Al mijn energie gaat naar mijn spieren en mijn verstand gaat op nul. Logisch dat ik op dat moment niet meer kan nadenken, en dat er niets meer uit mijn handen komt.

Herkenbaar? Op zo’n moment kun je maar 1 ding doen: rust pakken en even diep ademhalen.

Verkeer jij in een constante staat van onrust, omdat je misschien iets doet waar je erg goed in bent, maar waar je weinig voldoening uit haalt? Dan is een paar keer ademhalen en een to-do lijstje niet genoeg. Dan moet je iedere dag meerdere keren tot rust komen. Je moet er actief mee aan de slag. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je weet waarschijnlijk heel goed wat je moet doen, maar je dóet het niet. Laat mij je helpen, dat doe ik heel graag!

Stuur een bericht via contact@kirstennelis.nl.

Of kijk hier:
https://kirstennelis.nl/burn-out-coach-voor-werknemers/

Over de schrijver
Reactie plaatsen