Happiness en Rust

 

Happiness & Rust

Gisteren op het Happiness Festival een mooie lezing van Alex Pang, schrijver van het boek RUST! Over wat rust voor je doet, actieve rust, bewust ingeplande rust.

Wetenschappelijke onderzoeken geven keer op keer weer: meer werken maakt niet productiever. Ok voor even, omdat je wat ‘over’ hebt van de periode ervoor. Maar na een paar weken al, wordt je minder productief. Zelfs als je 12 uur zou werken, ben je minder productief dan dat je 8 uur zou werken en 4 uur zou rusten.

Dit heb ik zelf ook altijd zo ervaren. In mijn carrière voor mijn burn-out maar ook zeker nu. Het werken gaat zoveel gemakkelijker als ik voldoende rust heb. Overdag naar yoga ga of even een wandeling maak. Of een middagdutje doe.

Mensen die meer bewuste rust nemen zijn gelukkiger!

Ik luister hierbij naar wat mijn lichaam nodig heeft en heb mijn leven zo ingericht dat dat ook kán! En daar ben ik dankbaar voor, heel dankbaar!

Om dit te kunnen moest ik wel eerst leren wát mijn lichaam precies nodig heeft. Moest ik de signalen leren voelen, horen, zien, erkennen. En er vervolgens naar handelen.

Omdat de meeste mensen zo in hun hoofd zitten, zijn veel mensen niet in staat dit te kunnen. Op dit moment dan.. iedereen kan (weer) leren luisteren. Je moet er alleen wat voor doen!

Wil je dit ook leren en de wijsheid van jouw lichaam weer tot je beschikking krijgen?
Doe mee aan mijn nieuwste programma en Make that Move!

Lees hier alles over het Make A Move programma

Of schrijf je direct in!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen