Denken, denken, denken

 

Hoogsensitiviteit en Burn Out | Kirsten Nelis Video Blog

Denken, denken, denken als HSP’er

Sommige mensen hebben een grotere kans op burn-out dan andere. De vraag of juist mensen met HSP (hoogsensitieve mensen) dit zijn krijg ik regelmatig. Ook Femke Kamps kreeg deze vraag binnen voor mij en in de korte video hieronder, geef ik hierop antwoord. 

Heb jij zelf ook een vraag? Laat het me weten!

Heb jij het gevoel dat je hoogsensitief bent en wil je hulp om daarmee om te leren gaan. Zodat het een kracht wordt in plaats van een last? Zodat je het kunt inzetten in plaats van dat je denkt dat je het vaak mis hebt?

Ik ben zelf ook hoogsensitief en zet dit in bij mijn coaching. Je zou kunnen zeggen dat het mijn superpower is ;). 

Wil jij begeleiding om het ook jouw superpower te maken! Stuur me een berichtje en dan kijken we wat ik voor je kan betekenen.

Wist je dat hoogsensitieve mensen bovengemiddeld de neiging om in hun hoofd te gaan zitten? Om veel te denken, te overdenken en te analyseren? Dit is een manier van het hoofd om te snappen wat er onbewust allemaal opgepikt wordt. En een manier om controle te houden, terwijl je eigenlijk de controle al kwijt bent. 

Het denken heeft dus een functie, totdat het denken alles overstemt en niet meer te stoppen is. Totdat het denken overgaat in piekeren en malen zodat je er ’s nachts wakker van kan liggen. Totdat het denken maakt dat je niet meer vertrouwt op je gevoel. Dan heeft het zijn functie verloren. 

Herkenbaar?

Wil jij het denken weer kunnen loslaten en weer de ruimte krijgen in jouw hoofd? De rust voelen in plaats van dat opgejaagde gevoel? En dit in drie overzichtelijke stappen? Lees alles over het Stop de Stress programma en schrijf je in.

Over de schrijver
Reactie plaatsen