Niet meer in gevecht met hoe het is
14 februari 2021 

Niet meer in gevecht met hoe het is

100% eerlijk zijn tegen jezelf

Gisteren had ik een enorme off-day. Zo’n dag waarop ik vond dat ik van alles moest doen, niet kon genieten van de rust en nergens tevreden over was. Ik legde mezelf een enorme druk op en – je voelt hem vast al aan komen -, het werd alleen maar erger.

Voor mijn burn-out was ik zeker over mijn grens heen gegaan. Ik was door blijven ploeteren met dat ontevreden gevoel, waardoor ik aan het einde van de dag nog steeds met dat slechte gevoel zou zitten.

Maar gister heb ik het anders aangepakt. Niet meteen natuurlijk. Gelukkig voelde ik vrij snel dat op dezelfde manier door gaan niet zou werken.

Pas toen ik aan mezelf toe had gegeven dat ik me shit voelde, kon ik kiezen voor iets anders. Mezelf de ruimte geven om me zo te voelen, waardoor ik me meteen beter voelde!
Daarvoor waren er verschillende fases al de revue gepasseerd. Misschien herken je ze?:

    • Negeren van mijn gevoel en doorgaan
    • Mezelf forceren iets te doen waar ik geen
      zin in heb
    • Aandacht van anderen zoeken, door hen de aandacht te geven.

Ik ben er zelf uiteindelijk ‘uit’ gekomen door ‘erin’ te gaan. Door toe te geven aan mijzelf dat ik me zo voelde. En dat gevoel bewust op te zoeken in plaats van het te negeren.

Dit is een van de grootste lessen die ik in de afgelopen jaren geleerd heb. En tegelijk een van de meest lastige. 100% eerlijk zijn tegen jezelf is zo makkelijk nog niet?

Soms moet je maar gewoon bedenken “It is what it is” en tijd voor jezelf nemen. Niets zo belangrijk als dat!

Kijk hier voor meer informatie:
https://kirstennelis.nl/burn-out-coach-voor-werknemers/

Over de schrijver
Reactie plaatsen