Opkijken naar anderen

Ik moet laten zien wat ik kan!

In de tijd dat ik nog bij KPMG werkte, keek ik regelmatig op naar anderen. Die nieuwe collega die ineens een betere beoordeling kreeg dan ik terwijl ik me uit de naad gewerkt had. Nou oké, misschien keek ik niet perse tegen deze collega op, maar vond het gewoonweg oneerlijk. Wat er wél gebeurde, is dat ik me ging vergelijken en dat ik vervolgens nog meer mijn best ging doen en nog harder ging werken.

In deze situatie zijn mijn (onbewuste) gedachten met mij aan de haal gegaan

  • De gedachte dat ik het supergoed moest doen.
  • De gedachte dat ik moet laten zien wat ik kan.
  • De gedachte dat ik de beste moet zijn.

Eerlijk is eerlijk, al deze gedachten hebben mij in mijn leven heel ver gebracht. Ze hebben me doctoraal en postmaster titel gegeven, een supergoede baan met nog betere beoordelingen, leuke collega’s, waardering, nieuwe vrienden etc etc ✅

Maar op een gegeven moment was dat niet genoeg meer. De prijs die ik betaalde hiervoor werd te hoog. Het kostte me mijn gezondheid, mijn energie, mijn levensvreugde… Ik werd prikkelbaar, boos zelfs, liet mijn vriendinnen vaker zitten, sportte bijna niet meer. Mijn leven bestond uit werken en weer opladen zodat ik weer kon werken. Mijn prestatievermogen daalde, mijn hoofd maakte overuren en ik kon niet meer stoppen met malen en piekeren. Ik had geen ruimte meer in mijn hoofd en kon letterlijk niet meer nadenken ?

Nu acht jaar later is alles anders, mijn leven is 180 graden gedraaid. Ik heb de ruimte weer in mijn hoofd. Ik voel de rust in mijn lijf en zit vol positieve energie. Ik heb dit pad gelopen en intussen honderden mensen geholpen op dit pad. Hoe gaaf is dat! Ik ben daar iig heel dankbaar voor ??

En in drie simpele en effectieve stappen kan jou ook helpen om weer meer rust en ruimte te creëren. Zodat je het piekeren achter je kan laten, de rust weer kan voelen en weer met postieve energie in bet leven staat ✨ Check mijn website nu voor meer informatie over RE-WIRE! Tot 17 augustus met vette bonus ?

Over de schrijver
Reactie plaatsen