Waarom coaching belangrijk is bij een burn-out
31 augustus 2020 

Waarom coaching belangrijk is bij een burn-out

Mijn visie op coaching

Iedereen is tegenwoordig maar bezig met een coach, zo lijkt het. Een coach voor je werk. Een coach voor je relatie. Een coach voorbelangrijke keuzes in je leven. Is dat nodig? Kunnen we dan helemaal niets meer zelf? Mijn visie op coachen is dat hij of zij je laat reflecteren op je situatie. En dat is altijd zinvol.

Het zorgt ervoor dat je leert hoe je herstelt na een periode van stress. Je komt erachter de bron van deze stress is geweest en wat je eventueel moet veranderen in jezelf of in je omgeving. Het allerbelangrijkste aan een goede coach is dat hij niet vertelt wat je moet doen, maar dat hij je handvatten geeft zodat je leert wat je kunt doen.

Dat ik trouwens zelf coach ben, betekent niet dat ik geen coaches heb. Integendeel. Ik heb er zelfs meerdere. Stuk voor stuk hebben ze een verschrikkelijk positieve impact en ik ben dan ook enorm dankbaar voor hun inzichten en hulp.

Zoek jij ook iemand die je helpt reflecteren? Hier ontdek je hoe ik jou kan helpen

Over de schrijver
Reactie plaatsen